Posat en contacte amb el club: cvsantantoni@gmail.com

Posa't en contacte amb el club al correu electrònic cvsantoni@gmail.com o al telèfon 644413418.
I ens trobaràs a: Passeig del Mar, 49-51 - 17230 Palamós MAPA

4 d’agost de 2008

JORDIET SABATER I JAUME BARQUER GUANYEN LA REGATA A LES FORMIGUES-BALILLES 2008

Un any mes hem gaudit de dos dies extraordinaris per poder fer les dos illes.

El dissabte amb Gregal a les Formigues. L’anada la va dominar el Pere Flores, primer destacat a les Formigues, segon El Jordi Roigé, seguit de prop pel Jordi Pascual, el Jordi Mur, el Jordiet Sabater i el Josep Maria Casadevall. El Jordi Roigé va fer una empopada estratosfèrica, avançant al Pere, però llavors va trencar el cable de la drissa. La vela li anava baixant i va entrar al club amb la vela a mig pal, perdent tres llocs. Primer va estar el Pere Flores, seguit de l’Adrià Mur i el Jordi Pascual.

El diumenge, amb un Migjorn que va anar rolant a Garbí vam fer l’anada a les Balilles. El vent anava pujant progressivament, i ja a Platja d’Aro superava els 15 Nusos. El primer a arribar a les Balilles, am un vent de 20-25 nusos, va estar el Jordiet Sabater, seguit de prop pel Joaquim Folch i el Jaume Barquer.

La empopada va ser mítica. El vent va continuar pujant, i al descontrol habitual d’un patí a vela amb aquestes condicions de vent i de mar, es va afegir la complicació d’un trànsit de llanxes i creuers “domingueros” que anaven mes esvalotats que nosaltres. El patí corria mes que les onades, i sovint s’enfonsava desapareixent en l’escuma.

Hi ha qui, per evitar el tràfic, va optar per allunyar-se de la costa, d’altres ho feien davant l’impossibilitat de traslutxar; hi ha qui després d’una estona amb els peus a l’aigua, va optar per virar per proa.

El primer en tenir problemes va estar el Jaume Borràs, que amb una enfonsada del patí amb una onada, aquest li va desaparèixer, i es va trobar assentat al mig del mar. Com que no va deixar escapar l’escota, el patí va bolcar, i després de desbolcar-lo va poder continuar.

El segon amb problemes va estar el Jordi Roigé, que va caure del patí amb l’escota embullada amb un peu. Després d’uns metres fent esquí aquàtic per sota l’aigua, va aconseguir desfer-se de l’escota, però va perdre el patí, que encara que va bolcar, amb el fort vent corria molt mes que el Jordi, que de seguida el va perdre de vista. Per sort, el Carles Folch el va veure i no sense complicacions el va recollir. Finalment va aparèixer el Joost Depoorter, que hàbilment va recollir al Jordi Roigé del patí del Carles, i junts van anar a recuperar el patí del Jordi Roigé. El Joost va saltar del seu patí i després d’aixecar el patí del Jordi, van fer junts la resta de l’empopada fins el club.

Finalment el Ruben Monreal va bolcar a prop de la badia de Sant Antoni, i va estar ajudat per la llanxa de Salvament.

Al final a la platja, primer va entrar el Jordiet Sabater, segon el Julian Castellà, tercer el Víctor Depoorter.

Primer de la general ha estat el Jordiet Sabater, seguit del Julian Castellà i del Jordi Pascual.

Amb segona categoria el primer ha estat el Jaume Barquer, empatat a punts amb el Jaume Borràs, i tercer ha estat l’Eduar Prats del Club Nàutic Sítges.

La classificació complerta la podeu trobar a la secció de Classificacions d’aquesta Web.

El nostre amic David Gràcia, va col·locar un GPS a patí del Jordiet a la regata de les Formigues, i al Joost Depoorter al la regata a les Balilles, n’ha extret totes les dades, i les ha comentat amb dos archius PowerPoint molt interessants.

Al primer dels arxius, podeu comprovar com a la cenyida cap a les Formigues el vent anava rolant cap a Tramuntana. Per terra, encara que afavoria la rolada, el vent era mes fluix. Finalment a les illes molt igualats, van arribar primer els de terra.

Al segon dels arxius, es veu com el Joost Depoorter a la cenyida fa molts Zig-zags, aprofitant que el bordo amb Garbí sempre es per terra. A la tornada es veu clarament la volta que fa per anar a rescatar al Jordi Roigé, i després, com tots dos fan un bordo extrem mar endins, allunyant-se molt de la costa. M’ha entranyat molt, ja que amb aquest moment navegaven junts el Joost Depoorter i el Jordi Roigé, que havien intercanviat el patí després del rescat; el Jordi tenia que estar esgotat, i per precaució allunyar-se de la costa era molt perillós. El Joost m’ha explicat que el Jordi, intentava traslutxar però no podia. Al final ha virat per proa.

Qui ho vulgui veure per WIKILOC i clicant veure en 3D (cal tenir descarregat el GOOGLE EARTH).

REGATA FORMIGUES 2008:
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=172941

REGATA A LES BALILLES 2008:
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=173407

El balanç final ha estat molt positiu, hem gaudit de 2 dies extraordinaris, i sobretot d’un diumenge èpic, que ben segur, ha quedat gravat a les nostres memòries, i del que parlarem durant molts anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa aquí el teu comentari.