Posat en contacte amb el club: cvsantantoni@gmail.com

Posa't en contacte amb el club al correu electrònic cvsantoni@gmail.com o al telèfon 644413418.
I ens trobaràs a: Passeig del Mar, 49-51 - 17230 Palamós MAPA

El Club

Orígens...

La creació del CVSA, es deu especialment a la iniciativa i il·lusió del Sr. Guido Depoorter Lodewyckx, d’origen Belga, bon afeccionat a la navegació a vela i que per temes de feina fa més de 30 anys va venir a raure al nostre país.

En una visita casual al Saló Nàutic de Barcelona als anys 60, va poder contemplar, exposat en un estant, el nostre Patí a Vela Català i de seguida va il.usionar-se per aquell “estri tant singular” que navegava sense timó, ni orsa, ni botavara, però que segur havia d’oferir una navegació excel·lent.

Va fer mans i mànigues per aprendre a navegar-hi. No va ser fàcil en aquella època, ja que eren relativament pocs els que ho feien i no hi havia existència de cap manual escrit per poder aprendre’n. No obstant això no tan sols en va aprendre, sinó que amb els seus coneixements va poder escriure un llibre molt útil, pràctic i interessant sobre la navegació del Patí a Vela Català el qual va ser guardonat amb el premi Herakles.

Un temps després, en Guido Depoorter es va instal·lar amb la seva família a Sant Antoni de Calonge i naturalment va avarar el seu Patí al davant de casa seva. Així fou com poc a poc, fent un proselitisme constant del Patí i embarcant a tothom que està disposat a provar-hi la seva navegació (cosa que encara fa actualment), va aconseguir transmetre el seu entusiasme a un grup d’amics, els quals l’any 1.972 varen decidir a fundar oficialment el CVSA. Des de llavors el club es va ubicar en un petit local llogat al començament del Passeig de Palamós i amb els Patins avarats a la platja de Sant Antoni de Calonge, davant del paratge anomenat Es Monestri, al començament del Passeig de Palamós.


“Un petit gran Club de Vela”

El CVSA és l'únic lloc de la província de Girona on es practica durant totes les estacions de l'any a nivell de regata el Patí a Vela Català, amb proves tots els diumenges i festius.

Ara, pràcticament 30 anys després, el CVSA ha crescut, però tampoc massa; després d’aquest temps s’han aplegat un grup d'esportistes, tots amants de la navegació i molt especialment del Patí a Vela Català. El Club conserva la filosofia dels seus orígens, basada en la senzillesa de les formes i en el tracte personal. L’únic que compta per nosaltres és sortir a navegar, gaudir del mar i fer una bona regata cada diumenge i festiu. Per fer-ho només cal un mínim: un patí a vela ben equipat i moltes ganes de sortir a lluitar amb les onades. Per tant el Club destaca per la seva senzillesa: es nodreix d’unes quotes mínimes just per fer front al pagament del lloguer del petit local social a on hi han instal·lats els vestidors i dutxes, per pagar el manteniment de la llanxa de salvament i per tenir ben condicionat l’escar on hi ha avarats els Patins.

Malgrat ser un club molt modest i sense pretensions de tipus material i/o econòmic, el nostre Club ha donat a la Classe Patí a Vela, els millors regatistes dels últims anys. Dels 13 últims Campionats d’Espanya, en nostre club ha aconseguit guanyar-ne 8: en Jordi Sabater tres vegades campió, en Joost Depoorter quatre vegades campió, i l’Adrià Gabarró campió l’any 2002, així com diversos i recents campionats de Catalunya, fins a sumar-ne un total de 26, tant en la modalitat de Seniors com en la de Juniors, i endels Veterans.

El CVSA és un club capdavanter en el món de la vela, i compte amb una flota d'alt nivell, amb un esportista d’Alt nivell reconegut pel Consell Superior d’Esports. La seva flota participa activament en el Rànquing de la Federació Catalana de Vela, amb 2 Campionats d'Europa aconseguits, els anys 2005 i 2006, 8 Campionats d'Espanya , i 27 Campionats de Catalunya, sense oblidar-nos de moltes altres regates de menys nivell.

A més a més durant tots aquests anys del CVSA, s'han organitzat diversos campionats importants en les nostres istal.lacions: dos Campionats d'Espanya, una Copa d'Espanya, i tres Campionats de Catalunya. Aquest passat 2007 es va organitzar també el Campionat de Catalunya de Fórmula Winsurf, i el Trofeu Guido Depoorter al desembre, que gràcies l'èxit assolit, pel proper any s'ha inclós al calendari internacional i ha passat a anomenar-se “International Guido Depoorter Cup”.

El club també ha tingut sempre Escola de Vela tot i que aquest any 2008 s'ha reprès novament amb molta força aquesta activitat, amb els primers cursos que ja s'han fet durant el mes de Maig d'enguany i els previstos de cara a la tardor 2008 i per la propera primavera del 2009. El Club de Vela Sant Antoni compta amb un monitor titulat per dur a terme els cursos programats de l’Escola de Vela.

La temporada 2006-07 el nostre Club va ser reconegut “Centre d'Entrenament” per la Federació Catalana de Vela, i des de llavors ho és per les disciplines de Patí a Vela Català i de Fórmula Windsurfing.
El CVSA està a disposició de l'Ajuntament de Calonge per col·laborar en qualsevol activitat de l’Estiu Actiu.

La zona destinada a la navegació habitual és la Badia de Sant Antoni, encara quepuntualment realitzem regates a les Illes Balilles o a les Illes Formigues.