Posat en contacte amb el club: cvsantantoni@gmail.com

Posa't en contacte amb el club al correu electrònic cvsantoni@gmail.com o al telèfon 644413418.
I ens trobaràs a: Passeig del Mar, 49-51 - 17230 Palamós MAPA

El Club


Els nostre orígens…La creació del CVSA, es deu especialment a la iniciativa i il·lusió del Sr. Guido Depoorter Lodewyckx, d’origen Belga, bon afeccionat a la navegació a vela i que per temes de feina va venir a raure al nostre país fa molts anys.

En una visita casual al Saló Nàutic de Barcelona als anys 60, va poder contemplar, exposat en un estant, el nostre Patí a Vela Català i de seguida va il.usionar-se per aquell “estri tant singular” que navegava sense timó, ni orsa, ni botavara, però que segur havia d’oferir una navegació excel·lent.

Va fer mans i mànigues per aprendre a navegar-hi. No va ser fàcil en aquella època, ja que eren relativament pocs els que ho feien i no hi havia existència de cap manual escrit per poder aprendre’n. No obstant això no tan sols en va aprendre, sinó que amb els seus coneixements va poder escriure un llibre molt útil, pràctic i interessant sobre la navegació del Patí a Vela Català el qual va ser guardonat amb el premi Herakles.Un temps després, en Guido Depoorter es va instal·lar amb la seva família a Sant Antoni de Calonge i naturalment va avarar el seu Patí al davant de casa seva. Així fou com poc a poc, fent un proselitisme constant del Patí i embarcant a tothom que estava disposat a provar-hi la seva navegació, va aconseguir transmetre el seu entusiasme a un grup d’amics, els quals l’any 1.972 varen decidir a fundar oficialment el CVSA. Des de llavors el club es va ubicar en un petit local llogat al començament del Passeig de Palamós i amb els Patins avarats a la platja de Sant Antoni de Calonge, davant del paratge anomenat Es Monestri, al començament del Passeig de Palamós.

“Un petit gran Club de Vela”El CVSA és l'únic club de la província de Girona on es practica durant totes les estacions de l'any a nivell de regata el Patí a Vela Català, amb proves tots els diumenges i festius.

Amb els anys, el CVSA ha crescut, però tampoc massa; després d’aquest temps s’han aplegat un grup d'esportistes, tots amants de la navegació i molt especialment del Patí a Vela Català. El Club conserva la filosofia dels seus orígens, basada en la senzillesa de les formes i en el tracte personal. L’únic que compta per nosaltres és sortir a navegar, gaudir del mar i fer una bona regata cada diumenge i festiu. Per fer-ho només cal un mínim: un patí a vela ben equipat i moltes ganes de sortir a lluitar amb el vent i les onades. Per tant el Club destaca per la seva senzillesa: es nodreix d’unes quotes mínimes just per fer front al pagament del lloguer del petit local social a on hi han instal·lats els vestidors i dutxes, per pagar el manteniment de les llanxes de salvament i el sou dels mariners que ens organitzen les regates i per tenir ben condicionat l’escar on hi ha avarats els Patins.La nostra activitat esportiva

Malgrat ser un club molt modest i sense pretensions de tipus material i/o econòmic, el nostre Club ha donat a la Classe Patí a Vela, els millors regatistes. En nostre club ha aconseguit guanyar-ne 8 Campionats d’Espanya: en Jordi Sabater tres vegades campió, en Joost Depoorter quatre vegades campió, i l’Adrià Gabarró campió l’any 2002, així com diversos i recents campionats de Catalunya, fins a sumar-ne un total de 26, tant en la modalitat de Seniors com en la de Juniors.

El CVSA és un club capdavanter en el món de la vela, i compte amb una flota d'alt nivell, amb un esportista d’Alt nivell reconegut pel Consell Superior d’Esports. La seva flota participa activament en el Rànquing de la Federació Catalana de Vela, amb 2 Campionats d'Europa aconseguits, els anys 2005 i 2006, 8 Campionats d'Espanya , i 27 Campionats de Catalunya, sense oblidar-nos de moltes altres regates de menys nivell.A més a més durant tots aquests anys del CVSA, s'han organitzat diversos campionats importants en les nostres instal.lacions: Una Copa d’Europa, Una International Adipav Cup, dos Campionats d'Espanya, una Copa d'Espanya, i tres Campionats de Catalunya.

Cada any,  des de l’any 2.006 organitzaem el Trofeu International Guido Depoorter Cup el mes de Desembre, i està inclòs al calendari internacional de regates. És la nostra regata solidària amb La Marató de TV3.

El club disposa d’un equip de regates que participa en les principals proves del Ranking internacional de modalitat patí a vela.

La nostra escola de vela...

Durant tot l’any, al nostre club passen més de 600 persones en els diferents programes formatius que disposem.

El club disposa d’una Escola de Vela amb activitat durant els mesos de Juliol i Agost, per la formació en modalitats junior i sènior, amb opcions de grup o individuals.

Els mesos de Setembre, Octubre, Novembre, Març, Abril, Maig i Juny completem els nostres programes formatius amb la vela escolar a tots els nens i nenes de Calonge, gràcies al conveni que tenim amb l’Ajuntament de Calonge.

També col·laborem amb el Casal de Calonge Sant Antoni.

Les nostres referències

El nostre Club està reconegut com “Centre d'Entrenament anual” per la Federació Catalana de Vela, per les disciplines de Patí a Vela Català i de Fórmula Windsurfing.

El Club Vela Sant Antoni està autoritzat per la Generalitat de Catalunya com a Centre Nàutic de Platja.

Disposa de 2 monitors amb la titulació T1.El nostre club està reconegut per la Generalitat de Catalunya  com a entitat d’utilitat púbica.

Tenim un conveni amb Decathlon, com a centre esportiu col·laborador.